Els nostres pilars

En entre2mons creemos firmemente en el exito de nuestras acciones porqué fundamentamos toda nuestra actividad en unos pilares especificos y tan enraizados com nuestro deseo de mejorar el mundo.

› El aprendizaje experiencial

Las necesidades de las empresas estan cambiando. Sabemos que ademas de potenciar las capacidades tecnicas de sus trabajadores es vital mejorar el clima laboral y las relaciones personales. En entre2mons promovemos nuevas actitudes a traves de experiencies que aportan nuevos conocimientos, habilidades, y una nueva conciencia social que mejora tanto la organización com su entorno.

Le experiencia es fundamental para interiorizar lo que se ha aprendido e incorporar la nueva habilidad en la rutina diaria de las personas. El voluntariado es, por tanto, una herramienta perfecta para complementar esta formación ya que el trabajador, con esta vivencia relevante, consolida los nuevos concimientos en un entorno diferente que le permite fijar mejor las habilidades adquiridas.

volver al inicio

TRADUIR

› els beneficis dels valors i la cultura del tercer sector

El món empresarial destaca per tenir un interès constant en les noves oportunitats que ofereix el seu entorn. I el model de gestió de les ONL està cada vegada més en el punt de mira de les empreses. A entre2mons creiem que tots dos sectors tenen molt a aprendre l’un de l’altre però, en el cas de les ONL hi ha tres àmbits en els que són especialment eficients:

› portem més lluny la teva missió

Avui no hi ha prou amb definir la missió i valors d’una empresa. L’èxit només arriba quan es posen realment en pràctica. Les empreses que han triomfat són aquelles que, com les ONL, gestionant aquest aspectes, han cohesionat tots els seus membres al voltant d’un conjunt de valors compartits, proporcionant-los un sentit de missió al que fan.

› fomentem la nova relació amb el treballador

La societat del coneixement que s’està imposant valora especialment el talent dels empleats. Saber captar treballadors ben preparats, motivar i retenir-los, s’ha convertit en un aspecte fonamental.En aquest àmbit, les ONL són expertes. Les entitats han après a captar, motivar i mantenir persones disposades a oferir gratuïtament els seus serveis per a una causa que mereixi la pena, la missió de l’entitat. Ara s’obre l’oportunitat de transmetre aquest coneixement a les empreses.

› responem a les exigències dels Clients

Més enllà de la funcionalitat, els clients valoren més que mai valors o principis que hi ha darrera dels productes. Per tant, les companyies que no incorporen aquests missatges s’arrisquen a patir campanyes públiques en contra.

Les entitats són també expertes a transmetre valors, el seu missatge sempre està impregnat de certa ideologia i principis. És així com capten clients, treballadors i voluntaris. Són, a més, líders d’opinió pel que fa a consciència social. Per això és important que les empreses que vulguin incorporar els valors i principis que preocupen als seus clients s’acostin i escoltin a les ONL.

volver al inicio

› la nostra resposta és la combinació dels pilars

 Així, com es trasllada el coneixement i experiència de les entitats no lucratives al model empresarial? Repartint aquest aprenentatge en àrees específiques de l’empresa:

 en l’àrea de l’estratègia, la importància de la missió com a principi integrador de l’organització.

 a la de recursos humans, el voluntariat com a eina de motivació i aprenentatge.

 en la de producció, a la gestió de riscos de la cadena de valor per minimitzar els impactes socials i mediambientals.

 i en l’activitat comercial la consideració del client com un “activista”.

volver al inicio