L'Acció social relacionada amb productes i serveis

Hi ha moltes maneres de desenvolupar projectes d’Acció Social, per tradició, la més coneguda és l’econòmica però n’hi ha d’altres línies que també tenen molt a aportar, per exemple la relacionada amb productes i serveis.

Del desconeixement a l’expertesa

Posem per cas que una empresa madura decideix que vol obrir una nova línia de productes però encara no té clar quines característiques per satisfer les necessitats del seu públic potencial.

Paral·lelament, ens trobem amb una entitat amoïnada per trobar un producte o servei adient pel grup social al que dedica els seus esforços. Sap perfectament el què aquestes persones necessiten però no disposa dels recursos per proveir-lo.

El puzzle va encaixant per si mateix. Empresa i entitat es posen en contacte i treballen plegades per dissenyar un nou producte que encaixi exactament amb les necessitats d’un nou mercat, fins ara desconegut per l’empresa. El resultat és ben clar:

  • Persones en situació de risc social veuen coberta una necessitat determinada
  • Empresa guanya els coneixements necessaris per desenvolupar un producte d’èxit
  • L’empresa connecta amb un nou mercat i un públic fidel
  • L’entitat dóna resposta a les necessitats del seu públic, avança en la seva missió
  • L’entitat té accés a uns recursos que normalment no estan al seu abast

Obrint nous mercats amb projectes d’Acció Social

En la vida d’una empresa sol arribar el moment en el que captar un nou perfil de client es torna imprescindible. Cal ampliar el target, obrir nous mercats i no perdre el que ha costat tants esforços d’aconseguir. La principal dificultat rau en la desconeixença i és justament aquest handicap el que l’Acció Social ens ajuda a superar.

Els beneficis col·laterals

Alguns dels àmbits més comuns en els que empresa i entitat treballen quan desenvolupen un nou producte en l’àmbit de l’Acció Social són:

  • Productes i serveis de valor afegit en relació amb persones desfavorides
  • Disseny per a tothom
  • Accessibilitat
  • En relació amb aspectes de la producció o distribució
  • En col·laboració amb clients

D’altra banda, els coneixements adquirits en el nou procés, són extrapolables a la resta de productes que ofereix l’empresa. Cal remarcar que no estem parlant d’un fenomen de masses si no del “Long tail” o cua llarga. Una tendència que va guanyant força en detriment de les grans vendes massives i que el seu èxit rau en aconseguir gran quantitat de petites vendes.

En definitiva, la bona gestió de l’empresa millora la seva oferta i augmenta el grau de satisfacció dels seus grups d’interès, parlem de treballadors motivats, clients fidels i bona reputació.

Afegeix un nou comentari