Els valors i la cultura organitzacional ens fan competitius

Els temps de crisi es caracteritzen per la incertesa que generen, se sent molt a dir que és el moment de reinventar-se, que molts cauran i que els que sobrevisquin emergiran més forts. Sembla un tòpic però sovint, la por a perdre el que tenim, ens empeny a agafar-nos a aquest discurs. Mirem al nostre voltant, observem les tendències i correm a afegir-nos a la solució que sembla que té més futur o que ens donarà més possibilitats d’èxit. En aquesta onada de solucions anticrisi és habitual sentir a parlar de internacionalització, d’emprenedoria, de models de refinançament, de projectes de crowdfounding, de fusions, de treball en xarxa, de responsabilitat social, etcètera. Però el cert és que cap d’aquestes propostes no deixen de ser metodologies i la tècnica no es la que garanteix la fórmula d’èxit. En realitat, el que farà que el qualsevol tècnica funcioni són les persones que les han de dur a terme, per tant, el que acaba de decidir l’èxit o no d’un o altre formula seran tant els valors de les persones, com la cultura organitzacional en la que es desenvolupin.

La importància dels valors i la cultura organitzacional

Quan els treballadors se senten partícips de l’empresa o de l’organització treuen el millor de si mateixos, viuen el projecte com a seu i s’impliquen. Quan tenim clar el per què i el què volem som capaços de transmetre-ho al nostre entorn, a la societat i captar la seva atenció. És quan som sincers, empàtics i generosos que podem tenir relacions sanes amb altres empreses, entitats o institucions, relacions que basades en la col·laboració i la simbiosi ajudaran a millorar la situació i condicions dels implicats. Ja que la solució no passa només per un d’aquest actors, sinó per l’alineament de tots els implicats.

El nostre actiu més important són sempre les persones, tant les de l’alta direcció com el més humil dels treballadors. L’esforç, imprescindible en temps de crisi i necessari en èpoques de bonança, rau en conèixer a fons les persones mitjançant els seus valors, valors que construeixen la cultura organitzacional. Aprendre a transmetre'ls i potenciar-los, es fonamental. Fer d’ells les nostres eines de treball, aconseguir que quedin palesos en cada acció que executem. Perquè aquests valors seran els que ens facin forts, els que atrauran recursos humans o materials, seran els que faran créixer l'empresa o organització.

Qualsevol de les estratègies que anomenàvem al començament, internacionalització, emprenedoria, models de refinançament, projectes de crowdfounding, fusions, de treball en xarxa, per a que siguin quelcom més que una suma de mesures, s’han de centrar en els valors i la cultura de la organització.

És aquí on aquesta nova manera d’entendre les empreses i les organitzacions, relacionada amb la responsabilitat social, aporta el seu gran potencial ja que és una manera de treballar en la que escoltem als que ens envolten, en la que fem dels nostres valors personals i organitzacionals el motor i la força de la nostra missió.

Afegeix un nou comentari